Ez a saláta legfinomabb puha szójatúróból, melyet kínai élelmiszer boltban, vagy piacon kaphatunk. Különösen akkor, ha nem sikerült beszerezni a puha változatot, a tofut előkészítjük a salátához.
1x1 cm-es kockákra vágjuk és 5 percre forró vízbe, áztatjuk, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
További hozzávalók 4 adaghoz
1 közepes kígyóuborka
1 csokor medvehagyma
1 evőkanál rizsecet
½ evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál szezámmag enyhén megpirítva
1 teáskanál pirított szezám olaj
piros chili paprika karikákra vágva.
Az uborkát héjastól szintén 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a medvehagyma leveleket egymásra fektetjük, hosszában félbevágjuk és utána már keresztben 1cm-es csíkokra szeljük.
Mindezeket, vagyis a tofut, az uborkát, chili paprikát, és a medvehagymát, összekeverjük, ráöntjük az ecetet, szójaszószt, és a szezám olajat, és ezekkel elegyítjük a salátát, óvatosan, hogy össze ne törjük a tofu kockákat. Egy tányérra halmozzuk, és a tetejét megszórjuk a pirított szezámmaggal.