A fekete rizst a rákot legyőző „szuperélelmiszernek tartják a tudósok írja a The Daily Mail.
A fekete rizs alacsony cukortartalmú, de ugyanakkor tartalmazza a rák és a szívbetegségekkel való harc szükséges anyagait.
A Louisianai egyetem tudósai fekete rizs korpa mintákat vizsgálva, megállapították, hogy nagy mennyiségű antioxidánst és antociánt tartalmaznak. Ezek az anyagok adják sok zöldség és gyümölcs sötét színét, ilyenekét mint, az áfonya és a pirospaprika. Tőlük lesz „fekete” a fekete rizs.
A vizsgálatok azt mutatták, hogy az antioxidánsok képesek elnyelni az ártalmas molekulákat. Ez segít az erek megvédésében, és megelőzi a DNS elváltozásokat, melyek egyébként a rákhoz vezetnek. Egyébként az Ősi Kínában a fekete rizs a gazdagok privilégiumai közé tartozott. A tudósok szerint a fekete rizst a jövőben reggelik, sütemények, italok készítésére használhatják, ezáltal ezek a termékek hasznosabbá válhatnak.